Bilglas

Vi hjälper dig med bilglas och alla typer av glasarbeten, inklusive stenskottslagning och rutbyten.

  • glasarbeten
  • stenskottslagning
  • rutbyten

För många känns ett stenskott som en skada med låg prioritet.

- Det går ju fortfarande att köra bilen och så länge sikten inte hindras betänkligt så är det heller inte en skada som är akut att reparera eller åtgärda.

Men många ångrar också att de inte åtgärdade sitt stenskott innan det blev till en spricka i vindrutan, och önskar att de hade kommit till oss tidigare.

Vindrutan är en viktig del av bilens konstruktion. Den står emot hårda påfrestningar i form av luftmotstånd, regn, och stenar, och ligger faktiskt bakom ungefär en tredjedel av din bils konstruktionsfasthet. Krockkudden på passagerarsidan är beroende av att vindrutan ger stöd och en vindruta som krossas vid en kollision utgör en stor fara.

Lagning av stenskott

Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt, åtminstone om man jämför det med att byta ut en hel ruta. Går du via ett försäkringsbolag är självrisken generellt lägre än om du måste byta ut rutan, och du sparar också på miljön då en stenskottslagning är betydligt mindre miljöpåfrestande än att byta ut hela rutan mot en ny.

Lagning av stenskott utförs ofta på kort varsel. Upp till tre stenskott kan repareras vid ett tillfälle och hela processen tar generellt ca 60 minuter.

Rutbyte

I en del fall har skadan i bilrutan blivit så stor att den inte går att åtgärda på ett säkert sätt. Vi kan byta alla rutor i din bil: framruta, sidorutor och bakruta. För att säkerställa ordentlig härdning av limmet så rekomenderar vi att bilen övernattar hos oss.

Skadeanmälan

Fyll gärna i en skadeanmälan och ta med dig när du lämnar in din bil till oss, så går processen ännu snabbare.

Kontakta oss